Päs-fredag


Idag har vi bannemig päst hela dagen. På praktiken fick vi heller inte mycket gjort; vi scannade tolv papper, satt en stund, svarade i telefonen, satt mer, scannade ytterligare tre papper och var på en lång lunch. Tjugo över tolv skickade Natasha oss på lunch och sa åt oss att vara tillbaka vid två då hon skulle vara ute med en klient fram tills dess. Päs. Vi käkade på Nostro med Tess och lyxade till det med efterrätt vid stranden. Jag och Tess tog creps med nutella, medan Matilda tog någon frukt-glass-grej. Vi fick gå hem vid tre, bara för att det var fredag. När vi kom hem gjorde vi Ellen, Emmie och Johanna sällskap i solen, där vi blev kvar ända till middagen. Ikväll ska vi till Champange (en bar vid stranden) som har nyöppning ikväll med liveband och grejer. Det ska bli riktigt roligt!
.
För övrigt så kom den riktige ägaren av BayRadio hem i torsdags, Danny. Han verkar superentusiastisk kring oss och vi har redan blivit involverade i deras arbete. I nästa vecka ska vi vara på BayRadio och hjälpa dem att utvecka deras nya station/kanal för dansmusik. Kommer nog bli najs!
.
Emmie är för övrigt Harry Potter confused.
.
En sak till, det har varit fett varmt idag, 28 jävla grader!

Gamla stan

Dagens utflykt gick till marknaden i gamla stan. Där fanns allt möjligt skoj och jag införskaffade mig en hatt och en väska; bilder kommer inom kort, typ imorgon. Jag köpte även två bananer om någon skulle vara intresserad av att veta det. Jag upplevde det en aning obehagligt med alla ficktjuvar men vi fick inget stulet så det var väl bra antar jag. Fick dock för mig att någon var framme vid min väska vid ett tillfälle men det tycks inte fattas något i väskan så antagligen var det bara inbillning. I vilket fall så besökte vi en jättegammal kyrka i gamla stan också. Inte särskilt stor, men oj så välarbetad. Sedan käkade vi en gudomlig lunch på någon restaurang i närheten av kyrkan.
Det var sedan menat att vi skulle ta bussen hem men eftersom det inte gick någon förän vid fyra (och klockan var två) så gick vi ta taxi. En jättesöt sådan med gammaldags tema och massa säten! Endast €7,12 för att åka sträckan mellan Port och Arenal. Billigt, ja tack!
.
Väl hemma så bestämde vi oss för att sola en stund innan vår sista spanskalektion och detta medförde även att vi självklart var tvugna att känna på vattnet.
Efter att ha solat och plaskat en stund var det dags för spanskalektion och middag. Sedan bar det av till Fisk spa-t! Jag var så himla förväntansfull och nervös, men allt blev bättre av att han som jobbade där var så fruktansvärt gullig. Han bjöd på vin och verkade jätteentusiastisk när han pratade om sina fiskar.
.
Vi fick sitta med fötterna i fiskpoolen tre och tre, och jag, Ellen och Matilda var först ut. Först fick vi tvätta fötterna och sedan var det bara att sätta ner föttterna i vattnet. Vi var dock tvungna att göra det samtidigt så att fiskarna blev jämt fördelade. De andra tyckte att det kittlades, speciellt Tess som nästan grät av skratt, men jag tyckte aldrig att det gjorde det. Det bara kändes vibrerande typ. Som precis innan foten vaknar helt efter att ha somnat. En pirrande känsla typ. Men ja, det var riktigt häftigt och jag skulle lätt göra om det. Det skulle kosta €20 men vi fick studentrabatt/grupprabatt på HALVA priset! Helt sanslöst! Men gulligt! Så nu har vi tänkt att ta med Elaine dit sista veckan så ska hon få gå på sånt fotspa och ansiktsterapi typ, som en present innan vi åker hem. Jag är även lite taggad på att få ansiktsterapi. Vore kul!
När vi kom hem därifrån var vi lite sugna på torsdagsmys så vi handlade aioli för att dippa. Jag och Ellen ställde oss och gjorde iordning morot, oliver, gurka och cauliflower... eller blomkål som vi kallar det.

Dåligt uppdaterat

Förlåt för dålig uppdatering, har haft lite mycket omkring mig de senaste dagarna. Men nu är jag på topp igen!
.
Måndag:
Denna dag blev det inte mycket gjort. På praktiken arbetade vi med välgörenhetsgrejen och hittade en massa roliga social groups som kunde vara intresserade av eventet. Dock har nog varken jag eller Matilda direkt någon koll på vad eventet egentligen går ut på. På kvällen klippte Johanna mitt hår, endast topparna och tunnade ur luggen, men oj så mycket bättre det blev än det var innan. Johanna påbörjade även en längre page på Ellen men kom bara halvvägs då hon satte saxen i fingret och fick plåstras om i köket. Då tog Therese över och gjorde finputset. Riktigt fräsigt blev det. Ellen passar för övrigt grymt bra i röd page!
.
Tisdag:
Igår blev det heller inte mycket gjort. Johanna blev kände sig krasslig och gick hem från praktiken på förmiddagen, och Elaine kände sig inte heller kry. Så jag och Matilda spenderade kvällen i sängen med brödpinnar, philadelphiaost och Monsters Inc. En helt okej tisdagskväll kan man lätt säga.
.
Onsdag:
Idag då, så har vi inte gjort ett piss på praktiken kändes det som. Vi har bara suttit av tiden och gjort lite småplock här och där. Efter middagen kände sig Matilda inte frisk och hade huvudvärk, så hon somnade efter att jag hade duschat. Därmed gick jag upp till lägenheten för lite sällskap, och då visade det sig att Therese också hade blivit krasslig. Så då var plötsligt både Johanna, Matilda OCH Therese sjuka, på samma sätt. Huvudvärk, illamående och yrsel var temat. Jag vet inte vart det kommer ifrån och varför just de blev sjuka och inte vi andra. Jag mår i vilket fall bra, med ett undantag för min hesa hals. Dock verkade de alla tre må bättre nu på kvällen.
.
Imorgon ska vi till marknaden i Gamla stan. Det ska tydligen vara en mycket liten marknad man tar sig igenom på dryga timmen men jag ser fortfarande mycket fram emot det! Det känns skönt att få lite ledigt från praktiken och komma iväg och se nya delar av Javea som vi inte direkt har utforskat tidigare.
.
Bilden nedan är en från idag. Vi var nere på stranden och käkade lunch. Jag hade gjort en macka som jag tog med mig och de andra köpte mat på Kebabisch. Ja, matstället heter "Kebabisch". Haha. I vilket fall så har vi haft grymt väder! Igår hade vi lite över 20 grader och idag mellan 18 och 20 grader. Helt okej. Imorgon skulle det också vara fint och i nästa vecka skulle det vara uppemot 25 grader. Mumma!
Det har för övrigt blivit en hel del jordgubbsätning sedan vi kom hit. Och de är väldigt goda, och billiga! Endast 2,70 för ett helt kilo. Och då behöver man inte slänga en enda.
.
Känns så surt att jag inte har några roliga bilder att lägga upp! Vi har liksom inte gjort något värt att fota de senaste dagarna. Men imorgon lär jag ha bilder! Då blir det nog roligare att läsa.
.
Bare with me!

Bakfylla i bergen

Ja... vad ska man säga? Vi spenderade hela kvällen i dimmornas land och hade det riktigt roligt! Vi sprang omkring och pratade med britter som verkade tycka att vi var helt blåsta. Två gånger under kvällen fick jag frågan om jag hade gått ut "in my pj's", dvs. pyjamas. Inte jättekul. Men vi var ute till någon gång runt fem då jag och Johanna vandrade hem med nattamat i högsta hugg.
Klockan nio ringde klockan och det var dags att gå upp och packa matsäcken inför dagens utflykt. Vi skulle bestiga Montgó (som för övrigt är den rätta stavningen på detta omtalade berg) men hamnade bara vid fyren ute vid vattnet. Det är en bra bit upp det med, med fantastisk utsikt. Jag och Johanna var dock sugna på att faktiskt bestiga Montgó innan vi åker hem.
Eftersom vi bara sovit lite drygt tre timmar det senaste dygnet så var vi gaaanska övertrötta, och eftersom vi gått i solen hela dagen så hade vi även fått typ solsting. Så fem huttrande, fnittriga tjejer käkade middag hos Elaine ikväll.

En vecka

Idag var det inte mycket nytt på praktiken, vi fick svara på mail och i telefon. Jag drabbades dock av ett litet sammanbrott då jag inte fattade vad hon sa. Kände mig fullkomligt värdelös som inte snappade upp ett enda ord av vad Natasha babblade om. Men det löste sig, efter att hon typ upprepat vad jag skulle skriva i mailet cirka 30 gånger med sin wales-iska accent så fick jag äntligen till det. Några djupa andetag och så var jag tillbaka på banan. Just då kände jag att jag bara ville gå hem.
Efter praktiken gick jag, Matilda och Therese till Spar och handlade samt till Mar Azúl där jag köpte ett vykort. Detta tänkte jag skicka till morfar då han inte är så värst teknisk och därmed inte följer min blogg. Efter att ha skrivit bara hur jag mådde insåg jag att det kommer att behöva bli fler vykort. Fick bara plats med ytterst lite i förhållande till allt det jag ville skriva, så jag får köpa fler och skicka ett varje vecka typ.
Nu ikväll har jag käkat jordgubbar och maltesers, och spelat Yatzi. Jag vann... ingen gång. Men vi har päst ikväll eftersom både Johanna och Therese ska till praktiken även imorgon.
Jag ska upp vid nio eftersom att jag och Ellen ska ut på en powerwalk till morgonen, samt köpa frimärken. När Therese slutar vid 12 så ska vi gå till Johannas praktikplats, som ligger nästan borta vid Port (vilket innebär att det är nästan en halvtimmes gångväg dit), och luncha med henne. Vi har planerat att käka på en kinesisk restaurang där ryktet säger att man kan få trerätters PLUS en halv flaska vin för endast €5 vid lunchtid. Helt okej pris måste jag säga, om ryktet stämmer. Sedan blir det hem för att ladda upp inför kvällen, då vi ska ut.
Vi har även hunnit tvätta! Igår tvättade vi en svart maskin och idag en vit. Det är så himla skönt att kunna hänga ut tvätten på kvällen och veta att den är torr eftermiddagen därefter. Det gillar vi!
Nästa fredag ska vi på fishspa. Det innebär att man har fötterna, eller hela kroppen, i en stor balja med en massa småfiskar. De äter upp all död hud och man går därifrån med silkeslena fötter! Ellen hade gjort det sa hon och tydligen kittlas det massor! Det kommer att bli riktigt spännande.

Shopping

Idag har vi varit på praktiken till halv fyra och jag har varit med Natasha hos några som ska hyra ut sitt hus, och tagit lite bilder. Riktigt fint, jag skulle verkligen inte ha något emot att bo där. Det låg tio minuter från Javea centrum och de hade utsikt över hela Javea samt mot havet OCH berget Mongo. Typ fyra våningar med pool, fyra sovrum, vinkällare och tre kök. Helt galet!
Sedan sa Natasha att det inte fanns så mycket mer att göra, så vi fick gå vid halv fyra. Då gick vi till Kinesen, som är en affär som har allt möjligt kolimojs och köpte mig vita halvkorta strumpor och ett par raggsockar med halkskydd.
Vi gick även till en av strandbutikerna och köpte mig ett riktigt gulligt armband. Vi hittade massor av fina sådana och det känns som om det kommer att blir fler av dessa runt min handled. Vi gick även till Bazar Shanghai, en billig klädbutik, där jag införskaffade mig en tunn, svart tröja.
Eftersom de inte fått något vettigt internet i lägenheten så fortsätter bloggandet vid min och Matildas datorer.
För övrigt så har Euforia slagit igenom som reklamlåt i Spanien. Vi hör den på teven med andra ord, passar inte riktigt in...

Ellens bilder


Officiellt första praktikdagen

Idag blev då officiellt första praktikdagen och våran uppgift var att maila till personer som Villalux inte hunnit ta kontakt med ännu angående att hyra eller köpa fastighet i Javea. Knappt 100 mailadresser, vilket var alla, avverkade vi på en dag. Natasha, som är vår handledare, är en mycket rolig prick! Hon pratar med väldigt bred accent och svär som bara den. Hon är från Wales och pratar jättesnabbt, vi förstår i princip inget av det hon säger. Dock kände man att det blev allt lättare mot slutet av dagen.
På kvällen var vi lite småsugna så jag och Johanna drog ner till Spar och shoppade lite onsdagsmys!

Regn

Det har som sagt regnat hela dagen men ändå varit 10 grader, helt okej om man säger så. Bortsett från att man var PISSEBLÖT när man kom in då. Nu ikväll har vi varit över i lägenheten och kollat på Eva & Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko, samt Rosa the movie. Nördkväll med chips helt enkelt. När jag och Matilda skulle gå hem så hade det slutat regna och man kunde till och med se ett par stjärnor, trots att det tidigare under kvällen har åskat och lamporna har blinkat. Så det finns hopp för morgondagen och vår första dag på praktiken. Andra försöket då.
Bilder av Johanna.

Brutal dag

Detta var ju menat att vara första dagen på praktiken, men vädret sa åter igen nej. Vi kom dit vid 10 och upptäckte att vår handledare Natascha inte hade kommit ännu. Vi kom tillbaka en stund senare och släpptes då in av en annan på kontoret som hette Dominiq. Det visade sig att många vägar runt Javea hade stängts av pga regnet och att hon då hade haft svårt att ta sig in till jobbet. Det fanns inte mycket för oss att göra så vi satt i en soffa i 1,5 timme medan hon hade klienter där och sedan sa hon att det var bättre att vi tog ledigt idag. Regnet och stormen hade pajat Internetuppkopplingen och därför kunde hon inte visa oss våra arbetsuppgifter. Hon skulle dessutom iväg på någon visning eller något och skulle vara borta i typ två timmar. Så hon skickade hem oss och sa att vi kör igång imorgon istället.
Jag och Matilda ska alltså inte bara vara på BayRadio (radiostationen) utan ska även hjälpa till på dotterbolaget Villalux som är ett fastighetsbolag. De ligger vägg i vägg och det var alltså på Villalux det var menat att vi skulle vara idag.
Eftersom vi fick ledigt så gick vi och käkade samt handlade jordgubbar på Más-y-más. Vi tänkte köra på film och jordgubbar i sängen idag. Klockan fem ska vi ha vår första spanskalektion, detta kommer vi att ha vid fem tillfällen. När vi kom hem var vi helt pisseblöta och Elaine gjorde kaffe till oss.
Badass-jordgubben som var nästan lika stor som Matildas iPhone.
It's reeeeeally raining.

Dagens upptåg

Idag var det menat att vi skulle åka till Inger och fira hennes födelsedag med en mysig picknick i hennes trädgård. Detta blev inte av då vädret sa nej, det har varit mulet och regnigt idag. Endast 13 grader. Då köpte vi macarons och hängde med två killar som heter George och Scott, de är från England och är kontakter vi fått via de tjejerna vi var ute med första dagen. Mycket trevliga killar. Vi satt på ett café vid stranden under eftermiddagen och de kom även hem till oss nu ikväll. Vi var i lägenheten hela kvällen och hade det riktigt roligt! Engelskan börjar ta sig och det låter förvånansvärt bra när man fått i sig lite vin. Alkoholen är för övrigt grymt billig här nere. Men oroa er inte, vi tar det lugnt.
I helgen har George lovat oss att ta oss till toppen av berget Mongo så att vi ska få se utsikten. Det är ungefär en kilometer högt men man ser enormt mycket därifrån tydligen. Vi ska få vandra upp och har planer på att ta med oss picknick. Jag tror att det kommer att blir riktigt lyckat!
Imorgon är första arbetsdagen och jag tror att vi kommer att trivas. Det kommer att bli mycket spännande!

Brännan

Insåg inte hur fet brännan var förrän nu ikväll. Den är långt ifrån Matildas, men bränd är jag. Det hettar men gör dock inte ont konstigt nog. After sun räddar oss alla. Det har varit en toppenkväll med chips och vin. Det känns som att stämningen allt eftersom lättas upp och vi börjar lära känna varandra bättre och bättre. Imorgon blir det pool och picknick hos Inger i hennes lyxvilla i Port. Denna gången slipper vi dock gå, då vi blir körda av Inger och Elaine. Det kommer nog bli mys. Varför vi inte ska på praktik förrän på tisdag är för att denna måndag är en helgdag, eller en s.k. "bank holiday" vilket innebär att vi får ledigt. Inger fyller även år och detta firas med en opretentiös picknick hos henne.
Jag, Ellen och Johanna hade även tänkt att starta dagen med en powerwalk innan frukost imorgon. Känns skönt att vara lite redig ibland, och dessutom ger det chansen att utforska mer av staden.

Port

Idag har vi vandrat längs stranden till Port, vilket är hamnen i Javea. Där träffade vi Inger, på SWEA som visade oss runt. Vi var och kollade på båtar, i en katolsk kyrka samt hennes lägenhet. Sedan när vi skulle gå tillbaka tänkte vi gå genom staden istället så vi kunde käka McDonalds. Dock gick vi lite vilse men hittade till slut till McDonalds och sedan även hem.
Poooooooolen dåra! Iskallt men vi ska LÄTT bada någon dag.
Matilda är EL PERRO.

Dag 1

Idag har varit en mycket händelserik dag! (Har dock fotat med min kompaktkamera och kan tyvärr inte få bilderna ur den utan sladden som jag glömt hemma i Sverige -.-) Men jag ska fota med min systemkamera imorgon och kommer att lägga upp bilder imorgon kväll förhoppningsvis! Idag har vi gassat i solen på balkongen, som för övrigt är vid mitt rum, och promenerat runt poolen, som för övrigt är på bakgården. Lyx. Det känns som att detta kommer att bli toppen. Jag sover i eget rum och Matilda också.. medan de andra fyra sover i lägenheten mittemot oss.
Nu ikväll har vi varit ute med två tjejer som varit här de senaste tre veckorna, på praktik. Det var roligt men synd att det är så folktomt TROTS S.t. Patricks day. Det verkar inte som om ungdomar är ute i Spanien, det är mest britter... och vi. Troligen kommer vi köra lite mer på soffhäng och chips-o-dipp i fortsättningen. Detta blir målet imorgon, samt en promenad längs stranden till en annan del av staden, Port.
F.ö. så somnade jag med diademet på och vaknade med jätteont bakom båda öronen. Har haft huvudvärk hela dagen och en liten bul-liknande sak har börjat växa fram bakom högerörat. Dagens lärdom: Sov aldrig med diadem.

Första inlägget

Denna blogg är till för er som vill följa mig under min utlandspraktik i Spanien. Just nu pågår packning och de sista förberedelserna innan utresan på fredag. Packningen är så gott som färdig men nu är det en del kring pengar osv som behövs ordnas innan vi åker. Börjar känna mig lite nervös nu men antagligen blir det värre imorgon!
Jag kommer att försöka uppdatera bloggen kontinuerligt under de kommande fem veckorna.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0