Sista veckan

Helt galet hur snabbt de senaste fyra veckorna har gått! Det känns otroligt tråkigt att lämna Javea och alla människor här, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till verkligheten samt nära och kära. Tråkigt dock att jag har gått och blivit förkyld så här sista veckan. Förhoppningsvis blir jag frisk innan vi åker hem, det är ju inget vidare att flyga när man är sjuk. Det ultimata hade ju varit om jag typ blev frisk nu, så att jag hinner njuta av Javea innan jag åker hem. Igår var det 22 grader, och självklart fick jag inte njuta utav det utan var sängliggande mestadels av eftermiddagen och kvällen. Idag har jag bara en hemsk hosta. Febern jag hade igår är som bortblåst (detta med hjälp av värktablettsknarkande) och jag känner mig lite piggare idag.
.
Jag kan inte låta bli att se fram emot fredag då vi ska till ett shoppingcenter. Det ska faktiskt bli riktigt roligt! Tyvärr känns dagarna fram tills fredag ganska meningslösa eftersom vi knappt gör något på praktiken och eftersom jag inte är på topp. Lite synd, kan jag tycka.
Lite bilder från helgens upptåg, bilderna är tagna från Champagnes bildgalleri.

Ytterligare en galen helg

Ja, vart ska jag börja? Vi var som planerat ute i fredags, och vi hade riktigt, riktigt roligt! Kvällen hamnar definitivt på en topp två-lista över de bästa kvällarna i Javea. Jag vet inte om jag har nämnt det men Inger har tydligen spioner i Javea som vet vilka vi är för att Inger ska kunna ha lite koll på oss utan att behöva vara där. Denna/dessa spioner ska tydligen ha sagt att vi inte gör mycket ljud ifrån oss. Denna uppfattning av oss måste ha ändrats efter i fredags. Vi var överallt och ingenstans, alla sex. Jag och Matilda blev sist kvar av någon konstig anledning, och vi knallade hem när klockan var strax före sju på morgon. Då med ett stopp vid Kebabisch och ett vid stranden där vi studerade (samt filmade) soluppgången. Romantiskt, jag vet. Vi var i säng vid halv åtta vill jag minnas.
.
Klockan tio ringde väckarklockan och vid elva bar det av till Benidorm. Just denna utflykt var väl kanske inte den mest lyckade vi varit på. Alla var superbakis, jag drabbades av en enorm hemlängtan och vädret sög. Det regnade och hela staden tycktes vara alldeles grå. Men två inköp blev det trots allt; en tröja från Zara och ett linne från Mango. Och en Happy Meal på McDonalds, helt okej ändå. På kvällen låg jag i min säng med neddragna persienner och kollade på film tills Matilda kom och frågade om jag ville hänga med ut en sväng. Vi var nere på stranden och kikade lite, sen gick vi hem och kollade på "The Other Guys", en galet flippad film må jag säga. Sedan blev det bums i säng och oj, vad skönt det var!
.
Idag var det menat att vi skulle bestiga Montgo, men så blev det inte. Vi orkade helt enkelt inte. Det blev en lunch på favoritstället Nostro och sedan låg vi och solade vid poolen fram till middagen vid sex. Det blev till och med ett äkta dopp i poolen för både mig, Ellen och Tess, som Tess hetsade fram. Svinkallt men mycket värt. Vi vet inte om vi kommer att få någon mer chans till att bada i vår delfinformade pool innan vi åker hem. Det där med väder kan vara lite lurigt, men det är nästan alltid varmare i Javea än vad det står att det ska vara i Alicante. Så vi får väl se om vädret tillåter ytterligare en dopp längre fram i veckan.

Fredagen den trettonde

Detta är ju bara löjligt, vi fick ledigt idag med. När vi kom till praktiken var ingen där, bara en i studion och ingen mer. Så vi gick och satte oss på vår vanliga plats. I brist på uppgifter så blev vi sittandes med mobilerna knappa halvtimmen tills Danny dök upp. Han frågade om vi hade något att arbeta med, och när vi då sa att vi inte hade det så frågade han om vi hade något emot att få ledigt idag eftersom inte han heller hade något för oss att göra. Så vi fick gå hem. Tyvärr inget superväder så det blir väl till att arbeta lite med filmen och kanske lite skolarbete.
En bild från helgens havsbadande!

Bilhandlare

Eftersom det känns så himla mesigt att bara sätta en eller två olika yrken på sitt CV under en praktik så hamnade vi idag på ett tredje bolag; ett dotterbolag till BayRadio vid namn The Car People. Det är där Jack jobbar så vi fick sitta och ringa runt till folk som hört av sig till The Car People för att se om de fortfarande var intresserade av att sälja sin bil. I början var det riktigt hemskt, men efter ett par samtal så gick det allt smidigare och vi blev klara med vår pärm med telefonnummer. Sedan har vi inte gjort så mycket.. Det har varit halvkasst väder. Mitt på dagen var den 19 grader men ikväll har det regnat en del. Troligen var temperaturen inte nere på mindre än 13 grader ändå men det kändes ändå som kasst väder. Imorgon är det fredag och detta ska firas med utgång där Johannas födelsedag ska firas på riktigt!

Ellens bilder


Johanna 19 år

Igår var det typ tropisk värme; det var molnigt och blåste massor medan det var riktigt varmt, till och med i vinden. Vi var som sagt lediga och bestämde oss för att åka till Gamla stan för att filma lite till vår informationsfilm. Elaine skjutsade oss dit med två stopp längs vägen, den ena var Granadella och den andra Cabo la nao. Vi var även och kikade på den Javeas internationella skola. I Gamla stan käkade vi på samma ställe som sist och jag käkade till och med samma sak som sist; penne med en mustig svampsås, skulle man kunna kalla det. Sedan bar det av hemåt med taxi och vi spenderade kvällen hemma.
.
Idag var vi uppe med tuppen och anlände till praktiken runt tio i 10. Vi möttes av ett mycket tomt Villalux/Bayradio, endast Sandie och Danny (ägarna), samt en i studion var där. De sa att Andy inte var tillbaka från England än och att Natasha var sjuk så det fanns inget för oss att göra där. Så innan klockan hade blivit 10 så var vi tillbaka hemma hos Elaine igen. Vi bestämde att vi skulle arbeta lite med filmen och filma nere vid stranden istället. Idag har det varit drygt 22 grader och strålande sol så efter att ha besökt Tess på VÜ samt käkat lunch på Nostro så la jag och Matilda oss med varsin bok i solen. Vid 3 så åkte vi med Elaine för att hämta upp Ellen och Emmie från sin nya praktik i Pedreguer/Denia och även denna gången blev det ett par stopp längs vägen. Vi åkte upp till piren vi klättrade upp till här om helgen och filmade en snutt, och sedan åkte vi runt Montgo och stannade till vid Denia Marina. Där fick vi se en otroligt fin hamn med superlyxiga båtar och grejer.
.
Idag fyllde Johanna år så när vi kom hem efter att ha plockat upp Ellen och Emmie så ställde vi oss och slängde ihop en stor sats brownies (vi tillsatte ägg, smör och vatten till ett färdigt pulver och skjuts in i ungnen!). Hon fick även en rosa partyhatt, "bygg ditt eget sugrör" och en sån där bindel man har över ögonen när man sover. Sedan bar det av till krogen, endast en kort sväng till Champagne dock. Vi var tillbaka vid 10 och planerar en ordentlig utgång på fredag istället.
Mobilkamera - Granadella (bättre bilder kommer imorgon)
Mobilkamera - Gamla stan (bättre bilder kommer imorgon)


Mobilkamera - "Bygg ditt eget sugrör"

Elaine är bra söt hon! Hon kör som en tok med vänsterstyrd bil och med Adele på högsta volym på Alicantes krokigaste vägar. Och så har hon humor! Bästa värdmamman man kan tänka sig!

Vi ba' kör!

Det blev ett inköp på ko-shoppen igår, ett par nya glajjor. Mina gamla (P&L glajjor) skruvar isär sig hela tiden och jag har vid två tillfällen fått sitta och skruva ihop skiten. Är lite trött på det, så köpte mig ett par nya, stencoola brillor. Jag har shoppat förvånansvärt lite faktiskt... mindre än vad jag hade räknat med. Dock har jag en mycket stark känsla av att jag har handlat på ko-shoppen vid tre tillfällen men kan bara komma på två grejer jag har köpt. Fruktansvärt irriterande....

I - YXA!

Lite bilder från i helgen då. Galen kväll... galen kväll!
Och ja, publik brukar man kalla det. Endast Josh som sviker. Prata inte med oss, glo bara! För all del!
Jo men visst! Ta en bild också när ni ändå håller på!

Skratta Levels!

Vi har haft lite problem med internet och det är anledningen till detta sena inlägg.
.
Igår startade vi upp dagen med en långpromenad till den lite större piren borta vid Port. Det tog nästan två timmar att ta oss dit och tillbaka, och vi var tillbaka hos Elaine lagom till söndagslunchen vid 2. Vi brukar oftast äta middag vid 6 varje dag men denna söndag tänkte Elaine lyxa till det med en äkta "English sunday roast" med äkta "English trifle" till efterrätt. Mums! Vi satt ute och åt, och till och med Sam (Elaines dotter) var med och åt med oss.
.
Efter lunchen gick vi ner till stranden och köpte en volleyboll för att sedan ockupera ett nät med värdelöst passningsspel i dryga halvtimmen. Sedan blev det till att päsa i solen. Vi har nog allihopa fått mycket färg den här helgen då det har varit mellan 20-25 grader i princip hela helgen. Igår och idag har det varit som finast och man har inte kunnat skymta ett enda moln på himmlen. Igår premiärbadades det, alla utom Tess och Matilda badade, men endast jag och Ellen toppade huvudet. Så himla härligt att kunna säga att man har badat i medelhavet i år... jag som brukar vara världens badkruka när det kommer till att bada i havet. Det var inte alls så kallt som jag hade räknat med och det blev till och med ett dopp idag med.
.
Det enda påsk-iga vi har gjort i helgen har varit att måla ägg. Vid halv sex-tiden begav vi oss hemåt för att måla ägg innan middagen. Vi lyckades kanske inte få till några mästerverk men kul var det i alla fall!
.
Vi skulle ju som sagt äta ute och det blev att vi gick till Agcua (samma som med Gustav) och jag, Emmie och Ellen premiär-åt tapas! Det blev nachos, calamares, räkor i vitlökssås och friterade jalapeños med ost. Emmie och Ellen åt även något slags grillspett. Till efterrätt tog jag en Piña Colada, även det premiär! Det var en riktigt smakexplosion i min mun; sprit, färsk ananas och kokos slogs i min mun och resulterade i en halvgod drink. Inget jag lär beställa igen dock.
.
Idag har vi bara hängt på stranden, en helt vanlig dag på praktiken.
Ett läckert blåmärke som upptäcktes efter helgens festande... Lärdom: Dansa aldrig med en drink i handen, barn!
Någon hade kokat äggen liiiiite väl kort kanske? Men tydligen var det gott ändå, om man frågar Tess vill säga.
Matildas skor har gått sönder efter allt vilt festande. Detta lagades på bästa sätt med tejp.

Glad påsk, antar jag

Det är konstigt, i Sverige slutar en utekväll vid två då krogarna stänger. I Spanien börjar för många en utekväll vid två. Dessutom är alla ungdomar endast ute på fredagar. På lördagar (en dag som denna) hittar man bara 30-plusare ute, i många fall till och med 50-plusare. Idag var vi allihopa trötta och det slutade med att jag, Matilda, Therese och Ellen gick ut och tog en öl på Achill. Tydligen var alla i vår ålder på någon fest i Benidorm (som vi mer eller mindre blivit medbjudna på men tackat nej till) och därmed var Arenal så gott som dött. Men vi hade kul ändå!
.
Jag måste erkänna att jag är lite besviken på Javeas påskfirande. Ingen verkar bry sig ett dyft om att det är påsk och i bästa fall äter man åtminstone ett ägg under påskhelgen. Imorgon ska vi ha en söndagslunch vid två med Elaine, vi får väl se om denna består av något man kan tänka sig har med påsken att göra. Det var menat att vi skulle på en gudstjänst eller vad det var imorgon men Elaine har inte sagt något mer om det så jag antar att det inte blir av. Lite tråkigt kan jag tycka. Men det blir nog bra ändå, vi tänkte påska till det med att måla ägg vid frukosten möjligen. Vi får väl se hur det blir med det.

Långfredag

Det finns inte jättemycket att säga om gårdagen; jag läste drygt 100 sidor ur ”Lilla stjärna” och Matilda gav sig på ”Hanteringen av odöda”. Sedan gick vi ut och träffade ingen annan än den omtalade Jack. Kortfattat om krogrundan; Ellen hade på sig sina klackar och Matilda kindpussades med Jack.
.
Denna dag har spenderats med näsan i samma bok som igår, och så lunchades det på McDonalds. Elaine tycks inte fira påsk på något särskilt vis så vi firar på vårt sätt. Nu ikväll har vi varit på krogen och träffat en massa trevligt folk, och imorgon ska vi till La Siesta i Port. 
Jag åt då Happy Meal på McDonalds och fick en Barbie! Hon ville dock inte stå, så muggen fick finnas där som stöd för henne.
Här i Spanien tycks alla parkera precis som de vill. Det finns poliser överallt men ändå står bilarna kors och tvärs, värst är det i rondeller. Bilar kan stanna och släppa av folk mitt i rondeller och de kan parkera bara centimeter från övergångsställen. Helt galet!

Una bolsa, por favor

Kvällen har bestått av en öl på något mystiskt Indiska-inspirerat ställe, och en glassgrej på Peca2. Riktigt mysigt vill jag säga. Idag har det kommit en liten mini-regnskur, typ duggregn, och imorgon ska det tydligen också regna. Så jag och Ellen tänkte ta en morgonpromenad och sedan blir det nog till att bädda om i sängen, städa lite på rummet, kanske tvätta och sätta igång med någon av alla skoluppgifter som ligger och väntar på mig/oss.
Detta är kossan på ALE-HOP (en butik vid stranden) som liknar Lagerhaus i utbudet. Kossan står alltid där på sina hjul och tittar på oss när vi går förbi, och idag hade han till och med fått ett paraply!

Långledigt

Det var egentligen menat att vi skulle vara lediga fredag till och med måndag. Idag fick vi reda på att det inte var någon idé att vi kom imorgon pga. att alla skulle sitta i stormöte hela dagen, och på tisdag var det tydligen ingen på stationen. Därmed fick vi långledigt och ska inte tillbaka till praktiken förrän på onsdag. Helt okej om du frågar mig. Innan vi gick hem svepte Andy förbi och hasplade ur sig ett "Happy Easter", och lämnade efter sig två chokladägg. Haha, så charmigt!

Bob

Det är så tråkigt att blogga på veckorna, det händer inget och jag har därmed inget intressant att skriva om. Idag har vi fortsatt att arbeta med BayRadios nya station och finslipat lite på deras logga och websida. Vet inte hur mycket vi faktiskt hjälper till men, de verkar tacksamma i alla fall. Sedan har vi för första gången sett en kackerlacka. Detta inträffade på jobbet, mitt framför toadörren. Den låg på rygg och sprattlade med benen. Usch! Det var egentligen andra kackerlackan vi stötte på sedan vi kom hit. Den första hann vi inte se förrän Elaine blev alldeles tokig och dödade den.
.
I natt kom även Elaines pojkvän/sambo/kärlek hem, Bob. Vi fick träffa honom efter praktiken, och han verkar riktigt trevlig. Lastbilschaffis tror jag att han var. Han åker igen imorgon eftermiddag tyvärr. Hade varit kul om han hade stannat längre så att han hade hunnit lära oss Quidditch, eller ja. Det som låter som Quidditch fast som är ett kortspel.
.
Igår handlade jag en ryggsäck, i äkta kamelskinn (hata mig inte). Jättefin! Jag lyckades pruta ner den, och vi fick tre väskor för €120. Ett bra pris om du frågar mig. När vi hade betalat sa han till och med att han bjöd oss på varsitt armband. Det är lustigt hur lätt det är att vara en ung svenska i Spanien.
Engelsmännen tycker att vi är jätteduktiga på engelska. Själv känner jag mig väldigt osäker. Det är mycket bättre än i början men man känner sig fortfarande jättebegränsad. Det händer att man börjar prata svenska med engelsmännen och engelska med svenskarna, bara för att det är så många språk som cirkulerar i mitt huvud. På morgonen är det ganska kaosartat i mitt huvud med alla språk, men det brukar reda upp sig under dagen.
.
P.S. Fick igår reda på att morfar följer min blogg! Så morfar, en extra kram till dig, från varma Spanien!

Sicken helg!

Jäklar vilken lång helg det har varit, och oj så roligt det har varit! Vi var ute fredag och lördag, och träffade ytterligare några britter. Det tycks inte finnas några brittiska ungdomar i den här staden som är tjejer, killar däremot finns det många av. Och allihopa tycker att vi är så gott som dumma i huvudet. Men vi har kul ändå!
.
I lördags kom Gustav och på kvällen hängde han med ut på krogen. Jag tyckte inte att det verkade som om han hade så jättekul då han drog hem vid två. Vi å andra sidan kom hem vid fyra. Vilket inte heller är jättesent.
I söndags var vi på picknick hos Inger, och åt paella. Mycket spännande! Vi badade även i hennes pool och stekte i solen mestadels av dagen. Hela helgen har det varit runt 28-30 grader och vi har nog alla bränt oss lite. Jag har dock varit väldigt noggrann med solkrämen både på näsan och axlarna för att slippa ha ont.
På kvällen gick vi ut och käkade middag med Gustav på Acgua Bar and Steakhouse. Jag käkade en jättegod pasta och till efterrätt en fruktcocktail. Idag har det varit en stabil måndag med en hel del att göra på BayRadio. Det känns roligt att ha saker att göra om dagarna istället för att bara sitta av tiden. Jag har dock varit grymt trött, antagligen på grund av helgens alla upptåg, och har nu tänkt att ta mig en liten tupplur innan maten.

RSS 2.0